ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΣΑΒΒΑΤΟ 16.04, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ

eliniko_print-1

ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ: ΤΟΠΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Στα μέσα Μαρτίου 2016 στα κρατητήρια του Ελληνικού,  η Ρ.Ντ. έγκυος μετανάστρια από το Ιράν, αιμορραγεί και ζητάει ιατρική φροντίδα, γνωστοποιώντας στους φύλακές της  την κατάστασής της. Αυτοί αμφισβητούν τόσο την εγκυμοσύνη της, όσο και τη σοβαρότητα της αιμορραγίας της. Όταν τελικά η Ρ. μεταφέρεται στο νοσοκομείο ο γιατρός της λέει έπρεπε να έχει μεταφερθεί νωρίτερα εκεί. Η περίπτωση της Ρ. είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι ο εγκλεισμός δεν είναι μόνο στέρηση της ελευθερίας, αλλά και στέρηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης πάνω στα σώματα των μεταναστριών.

Η μαύρη τρύπα των κρατητηρίων του Ελληνικού έχει πλούσιο ιστορικό σε ανάλογα περιστατικά. Τον Ιούλιο του 2011, όταν στο Ελληνικό κρατούνταν άνδρες μετανάστες, πεθαίνει εκεί υπό «αδιευκρίνιστες συνθήκες» ο 27χρονος Μπάμπερ Χαν, παρότι ήταν γνωστό ότι ήταν άρρωστος και είχε ζητήσει  ιατρική φροντίδα. Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και συμβαίνουν σε όλα τα κέντρα κράτησης. Όλα αυτά είναι μόνο το αποκορύφωμα ενός ‘αβίωτου βίου’ που υφίστανται καθημερινά οι μετανάστες/στριες στα κέντρα κράτησης, που αναγκάζονται να ζουν σε βρώμικα κελία, με άθλιο φαγητό, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, χωρίς επικοινωνία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι μετανάστριες που αντιστέκονται στον εγκλεισμό τους και τις συνθήκες κράτησης, έρχονται αντιμέτωπες με την βίαιη καταστολή και την εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού. Η Σάναα Τάλεμπ, η οποία προχώρησε σε 18 ημέρες αποχής συσσιτίου και σε απεργία πείνας, μαζί με άλλες συγκρατούμενές της, για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο Ελληνικό -γεγονός που επιτάχυνε την εκδικητική προσπάθεια απέλασή της- δικάζεται στις 31/5 για απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας, επειδή αντιστάθηκε στη βίαιη απέλαση της. Η κράτησή της συνεχίζεται ενώ έχει ήδη συμπληρώσει  12 μήνες κράτησης.

Τα κέντρα κράτησης,  αυτά τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βασανίζονται, κακοποιούνται και αφήνονται να πεθάνουν μετανάστες και μετανάστριες, όχι μόνο δεν έκλεισαν αλλά αντίθετα αυξάνονται. Ήδη τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου μετατράπηκαν σε κλειστά κέντρα κράτησης. Το μέλλον που ετοιμάζει το ελληνικό κράτος για όποια και όποιον δεν έχει χαρτιά περνά μέσα από αυτές τις μαύρες τρύπες. Το μέλλον αυτό δεν μας χωράει!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

ΛΕΩΦ. 124: ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΓΛΥΦΑΔΑ, ΣΤΑΣΗ: ΠΑΛΑΙΟ ΤΕΡΜΑ

Αλληλέγγυες/οι των έγκλειστων μεταναστών/στριών

 

Common Multiple
Αυτοοργανωμένος
Κοινωνικός Χώρος στη ΦΕΠΑ

 

 

Blog: common-multiple.espivblogs.net
Επικοινωνία: common_multiple@espiv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.