ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΦΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

Τα προβλήματα στο εστιατόριο κάθε άλλο παρά καινούρια είναι. Ενδεικτικά μόνο, πέρυσι ίδια εποχή αντιμετωπίσαμε μια πιο αναβαθμισμένη απειλή: να κλείσει το εστιατόριο. Αυτό βέβαια απετράπη λόγω και της αναβαθμισμένης μας απάντησης με την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με τα γνωστά. Κακή ποιότητα, μικρές μερίδες φαγητού και μεγάλο ποσοστό εστιακών να μην δικαιούται μερίδα (βλ. 7ο έτος και πάνω). Το πανεπιστήμιο ως αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους διαιωνίζει τη γενικότερη υποτίμηση των από τα κάτω με αυτές τις πρακτικές και με την επιβολή εργολαβιών. Οι εργολαβίες αποσκοπώντας στο κέρδος μειώνουν την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού από τη μία και από την άλλη πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζομένων, κρατώντας τους και σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας, φόβου και ανασφάλειας με απειλές και απολύσεις. Αυτό ακριβώς θα συμβεί και με τον ερχομό του catering, στον οποίο θα προστεθεί και ο παραπάνω έλεγχος του ποιος τρώει και πόσο. Για εμάς κριτήριο για να φάμε δεν είναι η φοιτητική ιδιότητα, αλλά η ανάγκη. Για αυτό, επειδή ξέρουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι αυτό που φέρνει τις εργολαβίες, που τα κάνει πλακάκια με κάθε μαφιόζο εργολάβο (βλ. My Services) και επιτίθεται στις ανάγκες μας, δεν περιμένουμε κάτι από αυτό, αλλά εναντιωνόμαστε στις διαδικασίες που μας επιβάλλει και:

Καλούμε σε παρέμβαση στο εστιατόριο της Α’ΦΕΠΑ στις 9/12 ώρα 13.00, όπου δεν θα χτυπήσει κανείς και καμία κάρτα, με αιτήματα:

1)Καμία απόλυση εργαζομένου/ης του εστιατορίου

2)Ακύρωση του διαγωνισμού για το catering

3)Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων

4)Όχι στη μείωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού, αλλά προετοιμασία τόσων μερίδων όσα και τα δωμάτια της ΦΕΠΑ, χωρίς να εντατικοποιηθεί ή επιβαρυνθεί η εργασία του προσωπικού

5)Σίτιση και των ατόμων που έχουν υπερβεί το 6ο έτος φοίτησης

Αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος στη ΦΕΠΑ

COMMON MULTIPLE

Leave a Reply

Your email address will not be published.